Nya sporten Padel

Har ni provat den nya sporten Padel?

Padel är en rolig sport som man spelar 2 mot 2. Man behöver alltså vara 4 spelare. Sporten kan spelas både inomhus och utomhus. Sporten spelas mycket i Spanien och i Sydamerika, men padel har även börjat sprida sig över Sverige och det kommer att vara roligt att se hur sporten utvecklas sig i Sverige och förhoppingsvis får vi ett proffs inom sporten redan inom några år.padelbana

Att spela padel är roligt och bra för konditionen. Det är en racketsport som spelas av många utövare världen över. Det finns idag redan padelcenter i Malmö och i Halmstad samt Växjö och storstäderna i Sverige.

Padel spelas med en boll som liknar en tennisboll. För att läsa mer om sporten padel kan du läsa på www.racketsporter.se.

Tennis och padel är liknande, skillnaden är att banan är mindre och du kan använda väggarna i padel vilket gör att sporten blir väldigt rolig att spela om man är några stycken. Även om du är nybörjare så kommer du tycka om sporten då det hela tiden handlar om träning när man ska bli bättre på en sport.

Racketsporter är stort i världen och framförallt i Asien, padel är inte än så överdrivet stor i Asien om man jämför med pingis och badminton. Men kanske kommer sporten även växa i Asien, men nu är framfarten som störst i Europa där många redan har provat att hålla i ett padelrack.

Såhär ser racket ut som används i bollsporten. padelrack

Ta nu och boka en bana och börja spela padel med en gång, du kommer inte att ångra dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s