Besiktning

Besiktning vid försäljning av hus.

En rekommendation när du säljer ditt hus är att tänka över om det är värt att besiktiga huset innan eller inte. Det kan också göras av köparen, det är upp till dig om du vill besiktiga ditt hus eller inte. Gör du ingen besiktning på ditt hus vid försäljningen så kan du inte heller koppla någon dolda-fel försäkring på försäljningen.

Det är många frågor att ställa sig, men valet är upp till dig om du vill ha en dolda-fel försäkring eller inte på din villaförsäljning.

villa

En besiktning som utförs av säljaren kostar mellan 5000 kr-15.000 kr för den som väljer att besiktiga sitt hus innan försäljningen. Alla besiktningsmän som utförs överlåtelsebesiktningar i Sverige skall vara med i en branschorganisation och ha försäkringar. Det är därför kanske inte lika viktigt att göra en besiktning när du köper en villa om den redan är utförd av säljaren. En besiktningsman kan självklart missa, men det är ganska ovanligt att en besiktningsman missar något i ett hus, de skriver gärna en grej i protokollet för mycket än en för lite. Det är självklart dock frivilligt att besiktiga hus om man vill eller inte. Det viktigaste är att känna sig trygg i sitt köp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s