Fifas president avgår

Den store och samtidigt omdiskuterade Fifa presidenten Sepp Blatter avgick idag som president för Fifa. Sepp Blatter har gjort mycket för fotbollen de senaste åren och för många var det nog rättså oväntat att han skulle lämna sin post som Fifa president.

Sepp Blatter är idag 79 år och kanske är det på grund av hans ålder som han avgår, men det har varit rättså stormigt runt Blatter sista tiden och kanske har det någon annan anledning till hans avgång.

VM 2022 är tänkt att spelas i Qatar och kanske har det någonting att göra med hans avgång?

Det kommer bli intressant att följa vem som kommer att bli Fifas president efter Sepp Blatter. När han blev vald till president för cirka 17 år sedan så stod det mellan honom och en stor svensk ikon inom fotbollen, nämligen Lennart Johansson som kanske är ett av de största svenska namnen på ledarskap inom svensk fotboll genom tiderna. Vem som kommer att ta över efter Blatter är väldigt svårt att säga och det är nog inte någon som idag vet vem som kommer att bli president för världens största sport.  Kanske är det en hel del pengar inblandat om man vill bli president för Fifa.

Fifa är en stor organisation i världen och fotbollen växer varje dag i nästan alla länder världen över.  Det har en längre tid pratats om stora muthärvan inom fotbollen och vart de olika VM skall spelas framöver och detta är något som redan nu utreds. Kanske lämnar Sepp Blatter redan nu och försöker dra sig tillbaka eller är det för att han känner sig för gammal för att sitta på en post som självklart kräver mycket arbete. Att leda en stor organisation som Fifa är inte något som alla människor klarar av och kanske är det det han har insett när han idag lämnade in sin avskedsansökan.

Fifa är en viktig organisation för fotbollen i världen och Fifa måste ha en bra president och ledare som skall leda och utveckla fotbollen även i framtiden så att människor världen över kan njuta av den underbara sporten fotboll.

Många tror att Blatter har varit med i muthärvan under en längre tid och det skall bli intressant att se om dessa rykten stämmer eller om de är helt felaktiga. Att Sepp Blatter inte kommenterat sin avgång speciellt mycket än kan säkert ha en hel del som bakgrund och det är nog väldigt få människor som har svaret till avgången idag.

Sepp har ändå gjort mycket för världens fotboll och varit en ambassadör under en lång tid och har suttit på sin post som Fifa president under väldigt lång tid. Kanske är det dock ett bra läge att det kommer in någon med nya krafter som president för världens största fotbolls federation. Fifa kommer att finnas kvar väldigt lång tid framöver och det är inte vem som helst som kommer att kunna axla Blatter avgång. Det kommer direkt att bli tal om mutor med mera inför nästa avgörande om vem som skall bli president för Fifa i framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s