Avverka skog

Funderar du på att avverka skog på din skogsfastighet? Isåfall kan det vara bra att ta reda på innan hur mycket betalt du kan få för din skog. Du måste vara påläst om skog för att kunna göra en bra affär när du skall sälja skog.

Det finns massor av skogsbolag och sågverk som är både lokala och stora sågverk i Sverige som du kan sälja din skog till. Oftast går sen skogen på export ifrån Sverige till andra länder där det inte finns lika mycket skog som i Sverige.

Skogen i Sverige är en naturresurs som vi måste vara rädda om då det har gått bra för exporten av skog från Sverige i flera hundra år tillbaka. Att investera i skog har varit en bra investering under en väldigt lång tid och framtiden för skogen i Sverige ser ljus ut. Att sälja skog till ett lokalt sågverk kan många gånger ge bättre betalt än och du säljer till de stora bolagen som Södra skogsägarna eller Stora Enso.

Södra skogsägarna är ett stort företag som och har en hel del tjänstemän som självklart skall avlönas och dessa kostnader måste tas från någon, Vem? Jo självklart är det mark och skogsägarna i Sverige som får stå för marginalerna som skall tjänas. Det blir många led och kan du då sälja din skog till något mer lokalt blir det mindre mellanhänder och i slutändan får du bättre betalt för din skog.

Skall du göra en slutavverkning på din skog kan det vara bra att bjuda in några olika entreprenörer som kan titta mer på din skog för att komma med ett förslag på vad du kan få betalt för din skog. Att sälja skog när den är i rätt ålder kan ge goda inkomster på din gård och det är då viktigt att tänka långsiktigt samt även varken insatt i skattesituationen om du säljer skog hur det kommer påverka just dig och din fastighet om du gör en avverkning på din skogsfastighet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s