Aktier

Är du intresserad av att lära dig mer om aktier?
Aktier är ett roligt intresse att lägga sin tid på om du är intresserad av utveckling och pengar. Det finns många typer av aktier och den kanske roligaste typen av aktier är fastigheter.  Genom åren så har fastighetsaktier varit något som få har ångrat att de investerat i. Det finns många trygga bolag inom fastighetsbranschen. Billiga aktier brukar vara förenat med större risk men aktier som är lite dyrare som fastighetsaktier ofta är , blir ofta lite dyrare i inköparna när du köper aktier.
Vid köp av en fastighetsaktie blir du delägare i ett bolag som har trygga tillgångar.  Tillgångar i form av fastigheter brukar vara trygga på sikt och du pengar som du vill placera någonstans för att på sikt kunna få en bra vinst på dina aktier.
Vinst vid försäljning av fastighetsaktier beskattas med 30% då de beskattas i kapital. Vinsten vid försäljning för en privatperson vid ägande av en villa är också 30% men du är bara skattepliktig till 22/30 när det gäller en vinst vid försäljning av en fastighet. Du är alltså inte skattepliktig till hela vinsten när du säljer en villa. Om du gör förlust på din villa så kan du även göra avdrag för förlusten, risken att investera i villor och fritidshus är därför ganska liten Sverige om du är tillräckligt påläst på den marknaden du vill köpa ett sommarhus eller en villa. En sommarstuga i ett bra läge är nästan alltid en bra affär om du ser ditt sparande på mer än 5 och och dessutom vill ha ett trevligt sommarställe att spendera dina semestrar på.
Fritidshus på Öland är fina och lägen kan variera mycket på fritidshus till fritidshus och det är superviktigt att titta noggrant på läget när du köper något för att investera pengar i fastigheter.
Får du pengar över från akuten kanske det kan vara läge att investera i en aktie som fokuserar just på läge och fastigheter. Fastighetsbranschen som drivs som aktiebolag idag i sverige är väl insatta på marknaden och ifall aktiemarknaden överlag dippar så kan det vara bra att äga aktier i ett bolag med mycket fasta tillgångar,  därför skall fastighetsaktier vara en grund i din aktieportfölj.
En aktieportfölj skall vara genomtänkt och det handlar mycket om att läsa på om bolag innan du börjar göra för stora investeringar i fastigheter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s