Studentstäder

I flera av Sveriges städer som är populära för studier är det riktigt svårt för studenter att lyckas få tag i en bostad för en rimlig kostnad.

Det är inte bara i Lund, Uppsala, Göteborg och Stockholm det är svårt för studenter att hyra en bostad. Även på mindre orter med populära universitet är det svårt för studenter att lyckas hyra en bostad.

Populära studentorter som är svåra när det gäller att få tag i bostad är Växjö, Umeå, Linköping, Karlskrona, Karlstad, Skövde och Örebro. Dessa studentorter och universitetsstäder har för få bostäder till studenter som vill ha ett mindre boende för en rimlig peng. Har du det gott ställt är rekommendationen att försöka ta sig in på bostadsmarknaden i dessa städer när det gäller mindre lägenheter. Att köpa och sälja lägenheter på dessa orter en något som lockar många.

Finns många tips till studenter som inte får tag i ett boende inför sin terminsstart.  Läge kan vara att kolla utanför campusområdet som oftast finns I staden.  Kolla är närbelägna stadsdelar och andra mindre orter runt staden så kanske du hittar någon som vill hyra ut ett rum eller ett Attefallhusen på en tomt.

Vissa studentstäder har faktiskt studenterna fått tälta utomhus när de inte fått tag i boenden som de kan flytta in i när de skall studera.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s