Dolda fel och dolda fel försäkringar

Dolda fel i en villa kan vara svåra att upptäcka. Till och med så svåra att de inte går att upptäcka vid en noggrann undersökning av en fastighet.

Som säljare är du ansvarig för dolda fel i en fastighet i 10 år efter din försäljning och som köpare kan du alltså ha rätt till ersättning för ett dolt fel i upp till 10 år efter ditt köp.
Lägg märke till att det inte är alla fel som är dolda fel. Du skall som köpare kunna bevisa för säljaren att felet inte har kunnat upptäckas vid en noggrann undersökning av fastigheten samt att felet har funnits där under säljarens tid som ägare av huset. Det skall också hålla i slutändan för en rättslig prövning.
Som säljare av ett hus kan du använda dig av en dolda fel-försäkring när du säljer ett hus, vilket kan vara skönt om det verkligen skulle dyka upp ett dolt fel i din villa som du sålt. Du får då hjälp från sakkunniga personer genom ditt försäkringsbolag som hjälper till att dialogen på ett bra sätt med köparen. Det blir enklare om professionella parter för dialogen för dig om du inte själv kan hantera en sådan situation.
Detta är inte ett dolt fel!
Detta är inte ett dolt fel!
Är det dyrt med dolda fel-försäkringar?
Svaret på den frågan är ju självklart svår att svara på. Om det verkligen skulle inträffa med ett dolt fel i framtiden kan det vara skönt att ha tecknat försäkringen, men som med alla försäkringsbolag så är de självklart startade för att tjäna pengar och det är inte alla som har fått hjälp av försäkringsbolag genom tiderna. Men som sagt, det kan spara dig mycket pengar om det verkligen är ett dolt fel som upptäcks i din villa efter du sålt den. Valet är självklart fritt, men värt att lära sig mer om!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s